Begroting 2021

Taakvelden

5.4 Musea

In 2021 richten we ons vooral op:

De nieuwe meerstemmige en multizintuigelijke collectiepresentatie in de nieuwbouw van het Van Abbemuseum. De collectie zal verder te zien zijn in tentoonstellingen in diverse nationale en internationale musea. Er vinden in Eindhoven kleinere wisselende collectiepresentaties plaats bij Eindhoven Airport, Piet Hein Eek, Van der Valk Hotel Eindhoven en bij Domus Dela.

Wisseltentoonstellingen: Oog in oog met Klimt in samenwerking met Bas van Beek, duotentoonstelling Leon Ferarri / Gülsün Karamustafa, Positions 6, solotentoonstelling Victor Sonna, Geo-design in samenwerking met de DAE en Glow.

Doorontwikkeling van het diversiteits- en inclusiviteitsbeleid dat in Nederland toonaangevend is. In samenwerking met onder andere Het Stedelijk Museum Amsterdam. We onderzoeken of er door fondsenwerving begin 2021 een doorontwikkeling van Studio i mogelijk is.

Educatie, bemiddeling en communicatie staat centraal in het programma van het Van Abbemuseum met diverse doelgroepen: lagere scholen, middelbare scholen, kunstonderwijs, wetenschappelijk onderwijs, volwassenenonderwijs, zorginstellingen, andere musea en natuurlijk de bezoekers van het museum. We onderzoeken of een deel van het aanbod digitaal kan worden aangeboden waardoor we toch kunnen blijven werken met de diverse groepen ondanks de coronamaatregelen.
De communicatie van het museum richt zich via diverse uitingen op de landelijke museumbezoeker, de Brainport regio en de (inter)nationaal geïnteresseerde hedendaagse kunstkenner en verloopt steeds meer via digitale kanalen: diverse nieuwsbrieven en social media.

Het cultureel ondernemerschap laat zich zien in collectiemobiliteit, touring van tentoonstellingen, fondsenwerving, sponsoring, verhuur van locaties en kennis en de museum(web)winkel, uiteraard voor zover mogelijk binnen de coronabeperkingen.

Deze pagina is gebouwd op 09/22/2020 21:57:31 met de export van 09/22/2020 21:46:44